Skip directly to content

Geschiedenis

Het Parcours in Spaarnwoude is in 1989 met behulp van de inspanningen van Jacques Versteege, Jeroen van der Mije  en enkele mensen van uitspanning het Buitenhuis tot stand gekomen.

Na enkele strategische overleggen en wat heen en weer gepraat tussen het net opgestarte Recreatieschap en het door ons opgerichte clubje kregen we de mogelijkheid om een parcours aan te leggen.
Er was echter een klein addertje onder het gras we moesten dit grotendeels zelf doen, mede dankzij de toenmalige eigenaar van het Buitenhuis die weer wat vriendjes had die weer wat mannetjes kenden, die het wel weer voor elkaar zouden krijgen dit door assielzoekers, ja toen al,  is het parcours tot stand gekomente. Zelf hebben we toendertijd o.a. een kuipbocht op de skiheuvel aangelegd, die er helaas niet meer is.
Naderhand werd het parcours uitgebreid met de heuvel  achter het toilethuisje en weer een periode later de uitzichtheuvel.

Het eerste evenement wat plaatsvond was het  districtskampioenschap, georganiseerd door DTS/ Jan Beekhoven en een aantal Kroezers van het eerste uur. We begonnen 's morgens met een pak sneeuw, en eindigden de dag met een laag bagger. Daarna hebben we een aantal jaren Nationale wedstrijden op het parcours gehad inclusief tv verslagen en als klap op de vuurpijl een Nationaal Kampioenschap verreden over twee dagen. Ook hebben we al meerdere jaren een heuse winter- en zomercompetitie en de vaste woensdagavondtrainingen. Ook hebben we vele jaren deel uitgemaakt van de Rabotop NH competitie.

Inmiddels is het parcours wederom uitgebreid, en ook dankzij goede bewegwijzering zijn we wederom een stap verder en mogen we concluderen dat we inmiddels rond de tiende plek liggen als het gaat om het lijstje van de Nederlands MTB parcoursen.